Nieuws

Kinderpodotherapie

Podotherapie Toonen en Bentink gaat zich extra richten op kinderen. In de praktijk blijkt dat veel ouders niet goed weten wanneer zijn/haar kind zich volgens de juiste normen ontwikkeld. Heeft deze pijn te maken met groeipijn of is er een duidelijke oorzaak voor te vinden? Vanuit dit punt komt richting de podotherapeut vaak de vraag of de stand- en/of houdingsafwijkingen op latere leeftijd problemen kunnen gaan geven. Het doel van de kinderpodotherapeut is aandacht te geven aan deze hulpvraag en indien nodig de juiste (podotherapeutische) zorg te verlenen. Lees verder.

Nieuwe (concept)richtlijn ontraadt biotexbadje bij acute wond

Het komt nog wel eens voor dat risicopatiënten met een ontsteking aan de voet een sodabadje geadviseerd krijgen. Hopelijk hoort dat binnenkort tot het verleden met de nieuwe richtlijn Acute wondzorg. Lees verder.

Hardlopen versus ChiRunning; verschil in spieractiviteit en schokabsorptie

Meer dan vijfentwintig procent van de hardlopers ondervindt, ergens in zijn actieve loopcarrière, hinder van een blessure aan het houding- en bewegingsapparaat waarbij medisch onderzoek noodzakelijk is. Om een eventuele blessure te reduceren zijn meerdere hardloopmethoden ontwikkelt waaronder ChiRunning. Lees verder.

Zonder verwijzing naar de podotherapeut

Vanaf 1 januari 2012 is Podotherapie Toonen & Bentink direct toegankelijk en kunnen patiënten zonder verwijsbrief van hun huisarts rechtstreeks gebruik maken van (sport)podotherapie. Lees verder.